Μαγιάτικο στεφάνι

Το μαγιάτικο στεφάνι είναι ένα από τα πράγματα που θα ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τις επόμενες μέρες για να υποδεχτούμε την πρώτη μέρα του Μαΐου, γνωστή ως “Πρωτομαγιά“. Και υπάρχουν πολλά λουλούδια τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να μπορέσουμε να στολίσουμε την πόρτα μας ή το μπαλκόνι μας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

To συγκεκριμένο στεφάνι κρεμιέται συνήθως έξω από τις πόρτες των κατοικιών ή στα μπαλκόνια των σπιτιών για να υποδεχτεί ο κόσμος τον μήνα ο οποίος είναι στην ουσία ο προπομπός του καλοκαιριού.

Ο Μάιος είναι κατά την παράδοση ο μήνας όπου γιορτάζεται η θεά Δήμητρα η οποία ήταν η θεά τη γονιμότητας και της γεωργίας.

Πώς μπορείς να το φτιάξεις

Αυτό που θα χρειαστείς είναι σίγουρα ένα κομμάτι ξύλου – σαν βέργα – από κάποια κληματαριά ή από κάποιο εύκαμπτο κλαδί δέντρου για να μπορέσεις να δημιουργήσεις έναν κύκλο (στεφάνι).

Πάνω στο στεφάνι σου θα έχεις τα λουλούδια της επιλογής σου! Μπορείς να κάνεις μια βόλτα στην εξοχή και να μαζέψεις μαργαρίτες ή άλλα λουλούδια και φύλλα από διάφορα δέντρα για να το δημιουργήσεις!

Τα λουλούδια μπορείς να τα δέσεις πάνω στο στεφάνι σου με σύρμα για να στέκονται! Και είσαι ready!

Όλα τα σπίτια γεμίζουν λουλούδια

Το μαγιάτικο στεφάνι “πρωταγωνιστεί” σε πολλά σπίτια την πρώτη μέρα του Μαΐου και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να δημιουργήσουν τα δικά τους στεφάνια.

Ωστόσο υπάρχουν πολλά μαγαζιά τα οποία δημιουργούν εξαιρετικά στεφάνια τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να στολίσεις τα σημεία του σπιτιού σου!

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, τα αγόρια και τα κορίτσια βγαίνουν στους αγρούς και μαζεύουν όμορφα λουλούδια για να δημιουργήσουν μαζί με τους γονείς τους τα δικά τους στεφάνια και θα δούμε πολλά στα socia media!

Τσέκαρε και αυτά: