Πανσέληνος Αυγούστου

Η Πανσέληνος Αυγούστου είναι μόλις μια μέρα μακριά μας καθώς την 1η Αυγούστου 2023 θα δούμε στον ουρανό το φεγγάρι να γεμίζει για μια ακόμη φορά και πολλά μουσεία και μαγαζιά έχουν ήδη οργανώσει βραδιές για τον κόσμο που θέλει να την απολαύσει.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Η πανσέληνος του τελευταίου καλοκαιρινού μήνα ονομάζεται και “φεγγάρι του οξύρρυγχου”  καθώς οι ιθαγενείς της Αμερικής ψάρευαν τη συγκεκριμένη μέρα το ψάρι το οποίο είναι γνωστό ως Μουρούνα!

Σύμφωνα με τους ειδικούς που ασχολούνται με τα φυσικά φαινόμενα, η πανσέληνος Αυγούστου είναι μεγαλύτερη και πιο λαμπερή από τις προηγούμενες. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως το φεγγάρι μοιάζει πολύ μεγαλύτερο και πιο κοντά στη Γη.

Σύμφωνα με ένα μύθο, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης πανσελήνου γεννιούνται περισσότερα παιδιά και τα αυξάνονται ατυχήματα! Και, ναι υπάρχει κόσμος που το πιστεύει ακόμη και σήμερα!

Η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου

Εκτός από το “φεγγάρι του οξύρρυγχου”, τον μήνα Αύγουστο θα έχουμε άλλο ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο θα εμφανιστεί στον ουρανό! Είναι η “Μπλε Πανσέληνος” και θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι αρκετά σπάνιο καθώς πραγματοποιείται η συμπλήρωση των φάσεων της Σελήνης.

 

Τσέκαρε και αυτά: