Πυροστρόβιλος

Πυροστρόβιλος δημιουργήθηκε στη Ρόδο εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν και η φωτιά μαίνεται, με αποτέλεσμα για μια ακόμη νύχτα να είναι το πόδι η πυροσβεστική αρχή και οι κάτοικοι!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο και το meteo, δημιουργήθηκε ένας πυροστρόβιλος στην κορυφή ενός λόφου και σε βίντεο που τον κατέγραψε βλέπουμε τον στροβιλισμό του αέρα να παρασύρει τις φλόγες που έχουν δημιουργηθεί από το ξέσπασμα της φωτιάς στο νησί, Ρόδος.

Στο βίντεο του meteo.gr αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Στο βίντεο που τράβηξε ο Giorgos Despotakis φαίνεται η δημιουργία πυροστροβίλου στην κορυφή ενός λόφου.  Σε αυτό το βίντεο καταγράφεται ο στροβιλισμός του αέρα που παρασύρει τις φλόγες, ενώ διακρίνονται επίσης οι φλόγες χαμηλότερα στο λόφο να κατευθύνονται προς το σημείο δημιουργίας του πυροστροβίλου”.

Ο πυροστρόβιλος είναι μια δίνη η οποία δημιουργείται λόγω των ακραίωνθερμοκρασίων από τη φωτιά και αποτελείται από τις φλόγες και τις στάχτες που δημιουργούνται! Στον πυρήνα ενός πυροστρόβιλου μπορεί να καταγραφούν συνθήκες που φτάνουν μέχρι τους 1.000 βαθμούς Κελσίου.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελείται απίστευτη ένα πυρήνα φωτιάς και αέρα ο οποίος περιστρέφεται! Μπορεί να φτάσει μέχρι 50 μέτρα σε ύψος και διαρκεί από μισό λεπτό μέχρι και 20 λεπτά!

Τσέκαρε και αυτά: