Σχέσεις

Σχέσεις: Όταν γνωρίζεις πρώτη φορά κάποιον, ο οποίος σε ελκύει, σίγουρα έχεις βιώσει το συναίσθημα του ενθουσιασμού, με τους κόμπους στο στομάχι, την ταχυπαλμία και τα λοιπά.

Σίγουρα είναι από τα πιο ευχάριστα συναισθήματα στις ερωτικές σχέσεις, καθώς μέσα σε δευτερόλεπτα αισθάνεσαι χαρά και γενικά νιώθεις καλά με ό,τι συμβαίνει.

Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι αυτό το συναίσθημα δεν κρατάει για πάρα πολύ, αφού οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν την τάση να εξελίσσονται, όπως και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Όλες οι σχέσεις έχουν τις φάσεις και τα στάδιά τους, οπότε κάποια στιγμή ο ενθουσιασμός θα φύγει και θα αντικατασταθεί με κάτι πιο ουσιώδες. Αλλά μπορεί και όχι.

Πώς μπορείς να καταλάβεις αν μαζί με τον ενθουσιασμό έφυγε και ο έρωτας

Το συναίσθημα της γνωριμίας και της πρώτης επαφής έχει ονομασία και λέγεται η ενέργεια της νέας σχέσης (NRE), η οποία ενέργεια σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αποτέλεσμα χημικών διεργασιών του εγκεφάλου.

Συγκεκριμένα, όταν γνωρίζεις κάποιον που σου αρέσει, στο κεφάλι σου συμβαίνει μια έκρηξη νευροδιαβιβαστών, όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη, που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο, προκαλώντας θετικά συναισθήματα, σύμφωνα με όσα είπε στο Well and Good η Gigi Engle, σύμβουλος σεξ στην εφαρμογή γνωριμιών 3Fun.

Το NRE είναι το συναίσθημα “ευφορίας και τεράστιου ενθουσιασμού που προκύπτει όταν βγαίνουμε για πρώτη φορά ραντεβού με κάποιον”, συνέχισε λέγοντας η ειδικός σχέσεων Emily Matlack.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα, οπότε είναι λογικό να φύγει και να ξεθωριάσει. Όμως, τότε είναι που μπαίνουν στο “παιχνίδι” άλλα συναισθήματα, όπως ο έρωτας, η αγάπη, ο σεβασμός και η ασφάλεια.

Σε περίπτωση που αυτά δεν εμφανιστούν, τότε μάλλον δεν έχει εμφανιστεί ούτε η προοπτική για συνέχεια αυτής της σχέσης.

Η ειδικός σεξουαλικής υγείας, Zachary Zane, ο ενθουσιασμός κρατάει για λίγες εβδομάδες και όσο αυτός απομακρύνεται και χάνεται, τότε είναι που μπορείς να διακρίνεις λεπτομέρειες που δεν έβλεπες προηγουμένως.

Δηλαδή τα ελαττώματα, τις παραξενιές και γενικά θα γνωρίσεις τον πραγματικό εαυτό του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου, με σκοπό να καταλάβεις αν ταιριάζετε ή όχι.

Ωστόσο, αν η απάντηση δεν βγάζει “μάτι” τότε για να καταλάβεις, θα πρέπει να κάνεις μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου. Δηλαδή, πώς νιώθεις όταν περνάτε χρόνο μαζί. “Αν είναι κάτι που αποζητάς και απολαμβάνεις και σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και ευτυχία, τότε ξέρεις ότι η αγάπη είναι ακόμη εδώ” ανέφερε η Matlack.

Τσέκαρε και αυτά:

Τρανσφοβία: Μοντέλο καταγγέλλει ότι την έδιωξαν από casting

Πρίγκιπας Χάρι: Μυστική και ρομαντική εξόρμηση με τη Μέγκαν