Σπόροι

Οι σπόροι είναι πάρα πολύ υγιεινοί και προσφέρουν πολλά οφέλη στην  υγεία και την πρόληψη των ασθενειών, ενώ ταυτόχρονα ταιριάζουν παντού.

Μπορείς να τους συνδυάσεις σε σαλάτες, ροφήματα και δημητριακά. Οι σπόροι έχουν γίνει μεγάλο trend και είναι για καλό, για όποιον ακολουθεί αυτή τη διατροφή.

Σπόροι κολοκύθας: Δίνουν ενέργεια 

Πέρα από τις φακές και το σπανάκι, οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε σίδηρο που βοηθάει να έχουμε υψηλά επίπεδα ενέργειας.

Chia: Γερά κόκαλα

Αν βάλετε αυτούς τους σπόρους στη διατροφή σας, θα πάρετε το ασβέστιο που χρειάζεστε για τον οργανισμό σας.

Ροδιού: Αδυνάτισμα

Οι σπόροι από το Ρόδι, πέρα από τη Χριστουγεννιάτικη αίσθηση που δίνουν, είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά , που ενισχύουν τον μεταβολισμό, ο οποίος είναι άμεσα συνδεδεμένος με την απώλεια βάρους.

Σπόροι κάνναβης: Τόνωση στους μυς

Πρόκειται για ένα super food που είναι περιέχει και τα 20 αμινοξέα, δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών, στον οργανισμό σας. 

Σουσάμι: Καλή καρδιά

Το σουσάμι το βλέπουμε πολύ συχνά στο ψωμί, τα κουλούρια, το παστέλι κ.ο.κ. και περιέχει λινολενικό οξύ, που εντάσσεται στα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συμβάλλει στη ρύθμιση της χοληστερίνης.

Λιναρόσπορος: Προστασία από τον καρκίνο

Ο λιναρόσπορος κάνει καλό στην καρδιά και μειώνει τις φλεγμονές που “φέρνουν” διάφορες ασθένειες, περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Όμως, οι λιγνάνες του έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Τσέκαρε και αυτά:

Καλομοίρα: Το beauty trick για ξεκούραστο βλέμμα

Ύπνος: Πόση ώρα πρέπει να κοιμόμαστε το μεσημέρι