Στέψη βασιλιά Καρόλου

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Με πολλούς συμβολισμούς και λαμπρότητα ξεκίνησε η τελετή που όλος ο πλανήτης περίμενε και οι εκλεκτοί καλεσμένοι του μονάρχη της Βρετανίας έφτασα από νωρίς στο αββαείο του Γουέστμινστερ για να παρακολουθήσουν ένα ιστορικό γεγονός.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος, Καμίλα έφτασαν στο αββαείο με την αδαμάντινη Άμαξα γύρω στις 12:52 και εκεί τους υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι, Τζάστιν Γουέλμπι – ο προκαθήμενος της αγγλικανικές Εκκλησίας – και το πριγκιπικό ζεύγος Γουίλιαμ και Κέιτ τους συνόδευσε μέσα στην εκκλησία με σκοπό να ξεκινήσει η τελετή.

Το τελετουργικό ξεκίνησε και ο προκαθήμενος της Αγγικανικής εκκλησίας, έδωσε το “σήμα” για να ξεκινήσει η τελετή όπου ο βασιλιάς Κάρολος θα ήταν ο 40ος βασιλιάς που θα στεφόταν ενώπιον του Θεού.

Η χορωδία Cappella Romana έψελνε καθόλη τη διάρκεια μοναδικές μουσικές οι οποίες συγκίνησαν και προσέφεραν μια αίσθηση γαλήνης στους παρευρισκομένους οι οποίοι υπολογίζεται πως είναι 2.000.

 

Ο Κάρολος με το χέρι στη Βίβλο ορκίστηκε πως θα κυβερνά έχοντας πάντα ως θεμέλιο τους νόμους της Κοινοπολιτείας και του ενωμένου Βασιλείου ενώ ορκίστηκε πως θα υπερασπίζεται πάντα τη θρησκεία. Υπέγραψε τον όρκο του και η τελετή συνεχίστηκε.

“Είμαστε εδώ για να στέψουμε έναν βασιλιά”, είπε ο Αρχιεπίσκοπος και τόνισε πως είναι υπεράνω όλων γιατί ο σκοπός του είναι να υπηρετεί και όχι να τον υπηρετούν.

Τσέκαρε και αυτά: