Συμβουλές για κινητά

Συμβουλές για κινητά: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας θέλησε να κάνει μια προσπάθεια για να ενισχύσει το αίσθημα της κυβερνοασφάλειας των πολιτών του και ζήτησε από τον κόσμο να κάνει κάτι πολύ συγκεκριμένο!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Ο Anthony Norman Albanese προσπάθησε να ενθαρρύνει τους πολίτες να κλείνουν καθημερινά τα smartphones τος για 5 λεπτά καθώς πιστεύει πως θα συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση των χάκερς.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, αν ένας κάτοχος smartphone απενεργοποιήσει τη συσκευή του για πέντε λεπτά κάθε βράδυ θα μετριαστούν οι κίνδυνοι του λεγόμενου “hacking”.

Όπως αναφέρει και ο Guardian, η συγκεκριμένη συμβουλή έρχεται σε πλήρης συνάρτηση με τις οδηγίες που είχε δώσει η Εθνική υπηρεσία ασφαλείας των ΗΠΑ το 2020.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα κυβερνοασφάλειας Dr. Priyadarsi Nanda, τον οποιο επικαλείται το γνωστό μέσο, ο λόγος για τον οποίο βοηθά η επανεκκίνηση του τηελφώνου είναι διότι κλείνουν υποχρεωτικά οι εφαρμογές και όσες διεργασίες “τρέχουν” χωρίς να τις βλέπουμε και έτσι εμποδίζεται η παρακολούθηση.

Μπορεί να είναι από τις πιο περίεργες συμβουλές για κινητά αλλά ίσως έχει κάποια λογική!

Τσέκαρε και αυτά: