Θερμοπληξία

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών μπορεί να υπερθερμανθεί το σώμα μας και να φτάσει σε επίπεδα τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα! Και το όνομα της συγκεκριμένης κατάστασης ονομάζεται θερμοπληξία.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία αφορά συνήθως ηλικιωμένους και άτομα των οποίων ο οργανισμός είναι εξασθενημένος.

Η υψηλή θερμοκρασία, η υγρασία και η άπνοια είναι τρία πράγματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν θερμοπληξία και ο καύσωνας μπορεί να μας προκαλέσει δυσφορία η οποία οδηγεί σε αυτή την κατάσταση.

Συνήθως, στη συγκεκριμένη κατάσταση μπορεί να βρεθούν άνθρωποι άνω των 65 ετών, άνθρωποι με παραπάνω κιλά, άνθρωποι που λαμβάνουν βαριά φάρμακα ή άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι οι κράμπες, ο πονοκέφαλος, η ναυτία, ο εμετός, η ζάλη και υπάρχουν φορές που εμφανίζονται σπασμοί και απώλεια αισθήσεων. Ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει μέχρι και πυρετό ο οποίος είναι αρκετά υψηλός.

Η θερμοπληξία δεν είναι απλή υπόθεση και ο ασθενής θα πρέπει να μεταβεί στο νοσοκομείο και να λάβει τις κατάλληλες θεραπείες από τους ειδικούς.

Αν νιώθετε πως είστε περίεργα ή ένας άνθρωπος δίπλα σου εμφανίζει τα συγκεκριμένα συμπτώματα θα πρέπει να μεταφερθεί ο πάσχοντας σε δροσερό μέρος, να βγάλει τα βαριά ρούχα, να πιει πολλά υγρά και να τοποθετηθούν επιθέματα τα οποία είναι κρύα.

Το καλοκαίρι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να ενυδατωνόμαστε διαρκώς!

Τσέκαρε και αυτά: