TikTok

Το “νούμερο ένα” μέσο κοινωνικής δικτύωσης αυτή την στιγμή στον κόσμο είναι το TikTok και τόσο η ΕΕ, όσο και η Αμερική ανησυχούν με το γεγονός ότι μπορεί να λειτουργεί ως κατασκοπευτικό μέσο των Κινέζων.Και για αυτό το λόγο υπάρχουν σκέψεις να “μπανταριστεί” σε πολλές χώρες και πολιτείες.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Oι υπάλληλοι σε ορισμένες κυβερνήσεις της Ευρώπης και της Αμερικής έχουν αρχίσει να περιορίζουν τη χρήση του γνωστού μέσου έπειτα από απαίτηση των ανωτέρων και μια πολιτεία στην Αμερική αποφάσισα να την καθολική απαγόρευση του για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του κόσμου.

Ο κυβερνήτης της Μοντάνα, Γκρεγκ Γιανφόρτε, επικύρωσε έναν νόμο ο οποίος απαγορεύει την πλατφόρμα στην πολιτεία που κυβερνά και αναμένεται να γίνει έντονη συζήτηση στο Κογκρέσο διότι υπάρχουν σκέψεις να δημιουργηθεί νόμος για όλη την επικράτεια.

Ο νόμος του κυβερνήτη αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο και θα απαγορευτεί η χρήση του TikTok μέσα στις κρατικές γραμμές. Μάλιστα, οι παραβάτες που θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο μέχρι και 10.000 δολαρίων.

“Απαγόρευσα το TikTok στη Μοντάνα για να προστατεύσω τα προσωπικά και ιδιωτικά δεδομένα των χρηστών από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα”, έγραψε ο κυβερνήτης στο Twitter!

Τσέκαρε και αυτά: