Beige flags

Αρκετές φορές, όταν μπει κάποιος στη ζωή μας, αγνοούμε τα red flags που μπορεί να μας δείξει, ενώ πλέον έχουν γίνει γνωστά και τα “beige flags”.

Τα beige flags είναι κάτι σημάδια που δείχνει κάποιος, που είναι λίγο παράξενα και όχι άμεσα ανησυχητικά, αλλά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε μία σχέση όσο εκείνη ωριμάζει.

Παρ’ όλο που αυτά τα σημάδια δεν είναι εντελώς προβληματικά, έχουν μία δόση προβληματισμού. Δηλαδή, όταν ένας δεσμός είναι σε εξέλιξη μπορεί να βρείτε μερικές μπεζ σημαίες που είτε να κάνουν την σχέση βαθύτερη είτε να φανούν σημαντικές διαφορές όπως στα πιστεύω και τα στιλ επικοινωνίας.

Δύο μπεζ σημαίες που μπορούν να γίνουν red flags

Καμία δέσμευση σε μικρές υποσχέσεις

Αν κάποιος σου πει “ας δούμε αυτήν την ταινία αύριο το βράδυ” ή “Θα σε καλέσω αμέσως πίσω” και μετά να μην το κάνει, είναι ένα σημάδι απροθυμίας.

Αυτά τα μικρά πράγματα, ειδικά στην αρχή δεν τα παρατηρούμε, όμως μπορεί να δείχνουν ότι αν κάποιος δεν μπορεί να δεσμευτεί σε μικρές “συμφωνίες” πως θα μπορέσουν να εκπληρωθούν μεγαλύτερες υποσχέσεις μελλοντικά.

Μια έρευνα του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Qualitative Health Research εμβάθυνε στην ψυχολογία πίσω από τη “λήθη”.

Στην μελέτη οι συμμετέχοντες ήταν άτομα με κυστική ίνωση, ανέφεραν συχνά τη λήθη ως λόγο για τη μη τήρηση των θεραπειών με νεφελοποιητή.

Ωστόσο, αυτό που έδειξε η έρευνα ήταν ότι η λήθη, δεν ήταν ένα σφάλμα στη μνήμη, αλλά ένας τρόπος να ομαλοποιήσουν τη μη συμμόρφωσή τους. Γεγονός που δείχνει ότι είναι μία στρατηγική για τη διαχείριση των προσδοκιών, των κοινωνικών πιέσεων ή της προσωπικής απροθυμίας.

Άρα αυτό μας δείχνει ότι στις ερωτικές σχέσεις μία τέτοιου είδους συμπεριφορά είναι τρόπος για τη διαχείριση της πολυπλοκότητας των αυξανόμενων ρομαντικών προσδοκιών και δεσμεύσεων.

Επιλεκτική ακρόαση ή “επιλογής” όσων πρέπει να κάνετε μαζί

Αυτό το beige flag αφορά την περίπτωση που κάποιος δίνει προσοχή μόνο σε συγκεκριμένα μέρη των συνομιλιών, δηλαδή στα κοινά ενδιαφέροντα ή όταν λέει κάτι εκείνο το άτομο και όχι σε αυτό που θες να του πεις εσύ,

Μπορεί αρχικά να μοιάζει με ένα όχι και τόσο σημαντικό πρόβλημα, αλλά μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη βαθύτερης συναισθηματικής επένδυσης ή ενσυναίσθησης.

Μία έρευνα Journal of Marriage and Family μελέτησε κοινές δραστηριότητες στις σχέσεις.

Το πιο σημαντικό είναι όταν οι σύζυγοι που ένιωθαν ήδη δυσαρεστημένοι στις σχέσεις τους συμμετείχαν περισσότερο σε αμοιβαίες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ακόμα κι αν δεν τις απολάμβαναν πραγματικά για να ενισχύσουν τον δεσμό ανάμεσα στο ζευγάρι.

Τσέκαρε και αυτό:

Survivor: Νέος κύκλος για το ριάλιτι

Ζύμη για πίτσα: Εύκολη συνταγή και για αρχάριους