Διαλειμματική νηστεία

Η διαλειμματική νηστεία είναι μια μεγάλη τάση η οποία έχει ξεκινήσει να επικρατεί στο χώρο της διατροφής και του wellness. Πολλοί είναι οι celebrities οι οποίοι επιλέγουν να τη βάλουν στη ζωή τους. Αλλά σίγουρο, προτού μπεις στη διαδικασία να την ακολουθήσεις, θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν ειδικό.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Το γνωστό σε όλους μας “Intermittent Fasting” είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο διατροφής το οποίο αφορά στις εναλλαγές που κάνουμε στον τρόπο με τον οποίο τρεφόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βοηθά πολλούς ανθρώπους να χάσουν βάρος και να μπορέσουν να διαχειριστούν την όρεξη τους ενώ βοηθά και το μυαλό να μη σκέφτεται διαρκώς το φαγητό. Ωστόσο, δεν είναι ένας τρόπος διατροφής που αφορά όλους μας και σίγουρα δεν ταιριάζει στο lifestyle όλων.

Η διαλειμματική νηστεία έχει πολλά μοτίβα αλλά δυο είναι αυτά που επικρατούν!

1:1 

Πρόκειται για το μοτίβο το οποίο αφορά σε συνεχόμενη νηστεία 24 ωρών και έπειτα ακολουθούν 24 ώρες όπου κάποιος μπορεί να φάει ότι θέλει. Την ημέρα που κάνεις τη νηστεία μπορείς να πιεις μόνο ροφήματα που δεν έχουν θερμίδες ενώ την επόμενη μπορείς να φας ότι θέλεις.

16:8

Πρόκειται για το μοτίβο όπου για 8 ώρες μπορούμε να φάμε ότι θέλουμε και έπειτα δεν βάζουμε τίποτα στο στόμα μας. Κάνουμε δηλαδή τις υπόλοιπες 16 ώρες νηστεία και μπορούμε να πίνουμε μόνο νερό ή ένα ρόφημα χωρίς θερμίδες.

Ο συγκεκριμένος τρόπος μπορεί να βοηθήσει τη μείωση βάρους και του λίπους, και να ρυθμιστεί η όρεξη. Βοηθά στην απλοποίηση της καθημερινότητας  καθώς δε χρειάζεται να δημιουργούμε πολλά πιάτα.

Μιλάμε με τους ειδικούς και δες αν σου κάνει!

Tσέκαρε και αυτά: