Η Πλατφόρμα

Μία από τις ταινίες – “διαμάντια” που βρίσκονται στο Netflix είναι η ταινία “Η Πλατφόρμα”, που σίγουρα θα σου δώσει τροφή για σκέψη.

Πρόκειται για ένα θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας, που αφορά ζητήματα όπως είναι οι τάξεις σε μία κοινωνία, δηλαδή της ανώτερης, της μεσαίας και της κατώτερης τάξης.

Η πλοκή της ταινίας αφορά μία φυλακή, η οποία έχει κάθετη διάταξη, και σε κάθε όροφο βρίσκονται δύο. Για να τραφούν κατεβαίνει μία πλατφόρμα, η οποία πηγαίνει από όροφο σε όροφο και οι φυλακισμένοι έχουν μόνο δύο λεπτά για να μπορέσουν να φάνε.

Ωστόσο, οι επάνω τρώνε πολύ και όσο η πλατφόρμα πηγαίνει προς τα κάτω, δηλαδή τα τελευταία κελιά, το φαγητό γίνεται ολοένα και λιγότερο, με αποτέλεσμα να προβούν σε ακραίες πρακτικές, αλλά και να εξεγερθούν.

“Η Πλατφόρμα” αντικατοπτρίζει την αδικία της κοινωνίας, αλλά μας δείχνει και τα εγωιστικά κίνητρα του κάθε ανθρώπου, όχι απαραίτητα μόνο τη στιγμή που δυσκολεύεται ή έχει ανάγκη για κάτι, στην προκειμένη περίπτωση την τροφή.

Δείτε το τρέιλερ:

Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Galder Geztelu-Urrutia και το σενάριο υπογράφουν οι David Desola και Pedro Rivero. Μάλιστα, έχει κερδίσει βραβεία σε παγκόσμια φεστιβάλ, αλλά και σε ισπανικές διοργανώσεις.

Τσέκαρε και αυτά:

Αστέρας Βουλιαγμένης: Το brunch menu του Matsuhisa Athens

Ύπνος: Πώς να κοιμάσαι καλύτερα