Kολλαγόνο

Καθώς μεγαλώνουμε, το κολλαγόνο αρχίζει να μειώνεται και βλέπουμε να εμφανίζονται τις πρώτες ρυτίδες και το δέρμα να χαλαρώνει! Βέβαια, οι παράγοντες για τη μείωση του είναι πολλοί και ο γονιδιακός παράγοντας αλλά και ο τρόπος που ζούμε παίζουν τεράστιο ρόλο!

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη στα κύτταρα του δέρματος που προσφέρει στήριξη και δομή στο δέρμα και όσο μεγαλώνουμε, αυτό μειώνεται και δεν είναι τόσο “δυνατό”.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Ο τρόπος που ζούμε και κινούμαστε παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία του σώματος και του δέρματος μας, επομένως καταλαβαίνεις πως πρέπει να τρεφόμαστε σωστά για να παράξουμε τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη.

Καλάθι του νοικοκυριού

Υπάρχουν τροφές οι οποίες μπορούν να ας βοηθήσουν να παράξουμε την πρωτεΐνη του κολλαγόνου.

#1.Τα πράσινα λαχανικά όπως είναι το μπρόκολο και τα πράσινα φασόλια

#2.Η τομάτα επειδή περιέχει λυκοπένιο και όταν τη βράζουμε έχει περισσότερη ποσότητα!

#3.Tα αυγά μπορούν να κάνουν και αυτά με τη σειρά τους θαύματα!

#4.Το αβοκάντο!

#5.Όλα τα εσπεριδοειδή και τα κόκκινα φρούτα του δάσους!

Όλες αυτές οι τροφές μπορούν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σου και να τις εντάξεις στη διατροφή σου! Ωστόσο, πρέπει να προσέξεις μην έχεις κάποια αλλεργία!

Τσέκαρε και αυτά: