Λευκά ρούχα

Τα λευκά ρούχα είναι από αυτά που επιλέγουμε να φοράμε πολύ συχνά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς δεν απορροφούν τις ακτίνες του ηλίου και δεν μας ζεσταίνουν τόσο πολύ σε σχέση με τα σκουρόχρωμα ρούχα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Ωστόσο, από την καθημερινή χρήση, τον ιδρώτα, τα αποσμητικά και από άλλους παράγοντες, έχουν την τάση να δημιουργούνται κιτρινίλες οι οποίες δεν φεύγουν με μια απλή πλύση στο πλυντήριο!

Τα κοινά καθαριστικά δεν έχουν άμεσα αποτελέσματα και η συχνή χρήση λευκαντικών μπορεί να καταστρέψει το ρούχο σου! Και ειδικά αν είναι από τα αγαπημένα σου, μπορεί να το “κλάψεις” από την πρώτη πλύση!

Υπάρχουν δυο τρόποι για να μπορέσεις να απομακρύνεις τις κιτρινίλες από τα λευκά σου ρούχα και έχουν ως εξής:

#1.Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα 

Σε ένα ποτηράκι ανακατεύεις 4 κουταλιές σόδα με λίγο νερό έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα! Με μια βούρτσα για τα νύχια, απλώνεις την πάστα στις κιτρινίλες και τρίβεις πολύ καλά! Αφήνεις την πάστα για μια ώρα και έπειτα πλένεις το ρούχο με κρύο νερό!

#2.Οξυζενέ 

Ρίχνεις 3 σφηνάκια οξυζενέ σε μια μικρή λεκάνη και το ρούχο. Προσθέτεις και λίγο νερό και το αφήνεις να μουλιάσει για 30 λεπτά! Ξεπλένεις το ρούχο με κρύο νερό και αν δεις πως επιμένει η κιτρινίλα τότε επαναλαμβάνεις τη διαδικασία!

Τσέκαρε και αυτά: