Μέλι

Το μέλι είναι από τα πιο ιδιαίτερα superfoods που χαρίζουν οι αγαπημένες μελισσούλες αφού εκείνες κάνουν όλη τη δουλειά για να μπορούμε να το απολαμβάνουμε καθημερινά στο πιάτο μας!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Από αρχαιοτάτων χρόνων το μέλι θεωρείται “γιατρικό” για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και πολλές φαρμακευτικές εταιρείες το επιλέγουν προκειμένου να δημιουργήσουν καραμέλες και σιρόπια τα οποία βοηθούν σε διάφορες στιγμές της ζωής μας.

Ωστόσο, πολλοί από εμάς επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινότητα μας το μεράκι όταν ξυπνάμε το πρωί και φτιάχνουμε το πρωινό μας ή σε διάφορα γλυκά που δημιουργούμε στην κουζίνα μας!

Η συγκεκριμένη τροφή αποθηκεύεται συνήθως σε ένα γυάλινο βάζο το οποίο αφήνουμε σε κάποιο σημείο της κουζίνας! Και υπάρχει περίπτωση να το δούμε κάποια στιγμή να ζαχαρώνει!

Δεν χρειάζεται να απελπιζόμαστε, όμως, αφού υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το επαναφέρουμε στην αρχική του μορφή και δεν είναι άλλος από το ζεστό νερό!

Βάζεις το βάζο σε ένα κατσαρολάκι το οποίο περιέχει ζεστό νερό και βράζει σε πολλή χαμηλή θερμοκρασία και το αφήνεις για 3-4 λεπτά! Αυτό γίνεται ξανά λείο και είναι έτοιμο!

Τσέκαρε και αυτά :