Ροχαλητό

To ροχαλητό είναι ένα πρόβλημα το οποίο δημιουργείται κατά τη διάρκεια του ύπνου και υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν να το προκαλέσουν! Και είναι πολύ ενοχλητικό όταν κοιμάσαι με κάποιον, ξαφνικά να ξεκινήσουν να βαρούν “ντουντούκες” και να μην μπορείς να κοιμηθείς!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Ένα νέο trend έχει ξεκινήσει στο TikTok το οποίο ονομάζεται mouth taping, και πολλά ζευγάρια έχουν αρχίσει να το χρησιμοποιούν για να μπορέσουν να καταπολεμήσουν το θόρυβο που προκύπτει όταν θέλουν να κοιμηθούν! Ωστόσο, δεν είναι και πολύ καλό καθώς μπορεί να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Τι κάνουν

Παίρνουν σελοτέιπ ή μια κολλώδης αυτοκόλλητη λωρίδα και την κολλούν κάθετα ή ορίζοντα στα χείλη τους! Με αυτό τον τρόπο σταματά το ροχαλητό και η αναπνοή γίνεται από τη μύτη!

@celia.gercovich

I dont know the science behind this, but ive never slept better 😴 #mouthtaping

♬ original sound – Celia Gercovich

Οι ειδικοί αναφέρουν πως εξαιτίας αυτής της πρακτικής μπορεί να δημιουργηθεί πονόλαιμος, ξηροστομία ή να κοπεί η ανάσα λόγου του σάλιου!

Όσοι το έχουν δοκιμάσει υποστηρίζουν πως έχει τρομερό αποτέλεσμα και πως ο σύντροφος τους έχει σταματήσει να δίνει “πόνο”. Όμως είναι επικίνδυνο και σίγουρα δε θα πρέπει να το δοκιμάσει κάποιος γιατί μπορεί να συμβεί κάτι το οποίο δε θέλουμε!

Τσέκαρε και αυτά: