Σχέσεις

Σχέσεις: Καθένας από εμάς έχει τα δικά του ελαττώματα, και σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα του συντρόφου μας, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι χαοτικό, ή και ιδανικό.

Αρκετοί έχουν περάσει από τοξικές σχέσεις, οπότε το να βρεις κάτι καλό είναι σπάνιο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι ανύπαρκτο, και μερικά σημάδια μπορούν να σου δείξουν ότι είσαι στην κατάλληλη σχέση.

Επικοινωνείς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου

Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα μέσα σε μία σχέση να μπορείς να πεις αυτό που σκέφτεσαι χωρίς να πιστεύεις ότι ο άνθρωπος απέναντί σου θα σε κρίνει.

Το να εκφράζεις την άποψή σου ακόμα και αν είναι αντίθετη με αυτή του συντρόφου σου είναι απαραίτητο.

Σε μία σχέση πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και όχι να υποδύεσαι κάτι που ούτε είσαι ούτε θες να γίνεις. Αν ο άνθρωπος που είσαι μαζί δεν αποδέχεται τον χαρακτήρα σου, πιθανό να μην ταιριάζετε.

Έχει ο καθένας την προσωπική του ζωή 

Στις υγιείς σχέσεις το ζευγάρι περνάει χρόνο μαζί, και σίγουρα έχουν κοινές ασχολίες και ενδιαφέροντα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις πράγματα μόνος σου και για τον εαυτό σου.

Το να βγεις με τους φίλους, την οικογένεια και γενικά με άτομα του κύκλου σου, χωρίς να είσαι με τον σύντροφό σου, είναι απόλυτα φυσιολογικό, όπως επίσης και τα χόμπι σου που μπορεί να μην συμβαδίζουν με εκείνα της σχέσης σου.

 Ξέρετε να… τσακώνεστε

Σίγουρα, όταν δύο άνθρωποι είναι σε σχέση θα υπάρξουν οι διαφωνίες και τα προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να τα βάζουμε “κάτω από το χαλί”. Όταν μας προβληματίζει κάτι πρέπει να το λέμε γιατί πρώτον το πρόβλημα θα μεγαλώσει και δεύτερον δεν πρέπει να φοράμε μία μάσκα με χαμόγελο και να προσποιούμαστε πως όλα είναι καλά.

Ανθρώπινο είναι να υπάρξουν διαφωνίες, αλλά δεν χρειάζονται ομηρικούς καβγάδες οι λύσεις στα προβλήματα.

Γέλιο

Όταν είστε μαζί και γελάτε πολύ είναι πολύ καλό σημάδι. Το χιούμορ είναι σημαντικό στοιχείο σε έναν άνθρωπο και σίγουρα στις σχέσεις πρέπει να ταιριάζουν.

Να σου αρέσει ο άλλος όπως είναι, και το αντίθετο

Κύριο και το πιο σημαντικό σε μία υγιή σχέση είναι να μην προσπαθεί ο ένας να αλλάξει τον άλλο, ακόμα και τα ελαττώματα.

Τσέκαρε και αυτό:

Κωνσταντίνος Βασάλος: Η κοινή αγάπη με την Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Ράνια Τζίμα: Το βιογραφικό, η ηλικία και ο γάμος της με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη