Σχέσεις

Είναι σημαντικό στις ανθρώπινες σχέσεις να κοιτάμε και τα δικά μας λάθη έτσι ώστε να μπορούμε να βελτιωνόμαστε σαν άνθρωποι, αλλά να φτιάξουμε μία πιο υγιή σχέση.

Αν θεωρείς ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου, υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι ίσως το λάθος να το κάνεις εσύ.

Θες να έχεις /έχεις/νομίζεις ότι έχεις πάντα δίκιο

Αν προσπαθείς σε κάθε τσακωμό να έχεις τον τελευταίο λόγο και σου είναι δύσκολο να παραδεχτείς το λάθος σου, ίσως είναι κάτι που θα πρέπει να διορθώσεις.

Δηλαδή, αν ενδιαφέρεσαι περισσότερο να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο, παρά να λύσεις μία παρεξήγηση, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσεις.

Αποφασίζεις χωρίς να συζητήσεις

Αν λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο, ίσως είναι κάτι που πρέπει να διορθώσεις. Συνήθως στις σχέσεις μας είναι καλό να συζητάμε πριν πάρουμε μία απόφαση που αφορά και τους δύο, είτε είναι για κάτι σημαντικό είτε ασήμαντο.

Κρίνεις διαρκώς ό,τι κάνει

Γενικά, όταν είμαστε σε μία σχέση ιδανικό είναι να μας αρέσει ο άλλος όπως είναι, και όχι να κοιτάμε μόνο τις ατέλειες.

Αν βλέπεις μόνο τα λάθη και τα ελαττώματα, και στην ουσία περιμένεις στη “γωνία” για να κρίνεις, ρίχνεις το άτομο που είσαι μαζί, και την αυτοπεποίθησή του.

Δεν εκτιμάς τα απλά καθημερινά πράγματα

Σε μία σχέση, νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο απέναντί μας, ακόμα και σε έναν χρόνιο δεσμό. Το κάθε ζευγάρι έχει τον δικό του “κώδικα” επικοινωνίας για να δείξει ότι εκτιμά ο ένας τον άλλο, οπότε καλό είναι να μην το παραμελούμε.

“Κρατάς” πράγματα που ανήκουν στο παρελθόν

Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του όρια στο να συγχωρεί και να αποδέχεται πράγματα σε μία σχέση, και σε όλους θα τύχει να κάνουν κάτι λάθος που δεν είναι απαραίτητο εσύ να μπορείς ή να θες να τα συγχωρήσεις.

Όμως από τη στιγμή που δέχτηκες και συγχώρησες ένα λάθος, καλό είναι να μην το επαναφέρεις διαρκώς, εφόσον ο άλλος το έχει μετανιώσει.

Σίγουρα δεν μιλάμε για συμπεριφορές βίας που κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να δέχεται και να ζει.

Δεν σέβεσαι τα όρια

Όπως προαναφέραμε, ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του όρια, που δεν πρέπει να ξεπερνάμε, καθώς φέρνουμε τον άλλο σε δύσκολη θέση.

Τσέκαρε και αυτά:

Μακροζωία: Το χαρακτηριστικό με το οποίο συνδέονται

Γιώργος Αγγελόπουλος: Πέθανε η μητέρα του 1 μέρα μετά το γάμο