Σουτζουκάκια

Ένα από τα πιο διαχρονικά και παραδοσιακά φαγητά που μπορούμε να φτιάξουμε είναι τα σουτζουκάκια τα Σμυρνέικα, με την πιο νόστιμη συνταγή.

Η συνταγή θα θυμίσει πολύ τα παραδοσιακά σουτζουκάκια που όλοι ξέρουμε

Υλικά για τα σουτζουκάκια:
1/2 κιμά βοδινό (άπαχο)
4 φρυγανιές (μουσκεμένες σε νερό)
1 αυγό
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
Κύμινο
Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα:
Ένα κουτί ντομάτα κον κασέ ή ώριμη ντομάτα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, αλάτι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, τα πλάθουμε στο κλασικό τους σχήμα και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Για την σάλτσα: Θα χρειαστεί να βάλουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, πέρα από το κρασί και να τα αφήσουμε να βράσουν για 5 με 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί και τα ψημένα σουτζουκάκια, και τα αφήνουμε να βράσουν με την σάλτσα.
Τέλος μπορούμε αν θέλουμε να τα βάλουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά και το φαγητό είναι έτοιμο.

Τσέκαρε και αυτά:

Netflix: Ποια ταινία έχει τις περισσότερες προβολές

Beige flags: Τι είναι και γιατί πρέπει να τα προσέχουμε