Ύπνος

Αν είσαι από αυτούς που θέλουν προτού τους πάρει ο ύπνος, να φάνε ένα ελαφρύ σνακ, τότε σίγουρα θα πρέπει να αποφύγεις ένα συγκεκριμένο φρούτο διότι μπορεί να σε κάνει να τον “χάσεις”.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η οποία επικαλείται το sleepjunkie.com, η μπανάνα είναι “απαγορευμένο φρούτο” πριν τον ύπνο και μπορεί να μας προκαλέσει μέχρι και εφιάλτες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καλύτερο φρούτο για να καταναλώσουμε πριν κοιμηθούμε είναι το ακτινίδιο γιατί είναι γεμάτο με σεροτονίνη και αντιοξειδωτικά.

“Επειδή έχει υψηλά επίπεδα μαγνησίου το οποίο χαλαρώνει τους μυς και ηρεμεί το σώμα, μπορεί κάποιος να επωφεληθεί από τα οφέλη που έχει το φρούτο. Ωστόσο, η μπανάνα μπορεί να βοηθήσει στην υπερβολική παραγωγή μελατονίνης και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να προκαλέσει υπερένταση”, είπε ένας εκπρόσωπος στο FEMAIL.

Παράλληλα, ανέφερε πως το φρούτο μπορεί να δώσει 26% από τη συνιστώμενη αξία σε μελατονίνη και αυτό μπορεί να σε κάνει να κοιμηθείς δυσκολότερα αν το επιλέξεις ως σνακ πριν τον ύπνο.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι ρυθμοί σου θα ταραχθούν και θα ενεργοποιηθεί πιο έντονα η φαντασία μας. Έτσι ο ύπνος δεν μπορεί να σε πάρει εύκολα!

Τσέκαρε και αυτά: