Οροφή αυτοκινήτου

Η οροφή αυτοκινήτου είναι ένα από τα πράγματα που μπορεί να προκαλέσει “θεματάκια” σε έναν οδηγό καθώς έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά όπως το “πέσιμο” της αλλά και το γεγονός πως συγκεντρώνει θερμότητα με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται ακόμη περισσότερο το αμάξωμα του οχήματος.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει κατά το παρελθόν, οι ειδικοί πιστεύουν πως όλες οι οροφές των αυτοκινήτων θα πρέπει να βάφονται λευκές για να μειωθούν οι εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα και θα μπορούν οι καταναλωτές να γλιτώσουν και χρήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του AREP, Ραφαέλ Μέναρντ ο οποίος είχε μιλήσει στο παρελθόν στη Le Monde, θα μπορούσαν πολλά οχήματα να έχουν λευκές οροφές, κάτι το οποίο γίνεται και σε πολλά σπίτια και έχει ως αποτέλεσμα να μην υπερθερμαίνονται.

Μια τέτοια τροποποίηση  θα μπορούσε να ξεκινήσει να γίνεται με σκοπό να δοκιμαστεί αυτή η πρόταση και σύμφωνα με τον Μέναρντ αν μόνο οι Γάλλοι έχουν μια οροφή αυτοκινήτου σε λευκό χρώμα, θα μπορούσαν να σωθούν 500 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης τον χρόνο.

Το λευκό χρώμα είναι γνωστό στον κόσμο της αρχιτεκτονικής για τις “ιδιότητες” του καθώς δεν απορροφά τη θερμότητα εν αντιθέσει με το μαύρο το οποία απορροφά την ακτινοβολία του ήλιου.

Τσέκαρε και αυτά: