Γιόγκα γέλιου

Η γιόγκα γέλιου είναι μια πρακτική η οποία έχει αρχίσει να μπαίνει στις ζωές πολλών ανθρώπων τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τους ειδικούς έχει πολλά οφέλη για την ψυχική υγεία.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Σύμφωνα με τους yogies που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη άσκηση η οποία βασίζεται στο σκόπιμο γέλιο, ο κόσμος μπορεί να ανακαλύψει σημαντικά οφέλη για την υγεία του και έχει την ίδια “δύναμη” με το φυσικό γέλιο.

Ο Ινδός φυσιολόγος, Madan Kataria, είναι ο άνθρωπος που ανέπτυξε τη συγκεκριμένη μέθοδο κατά τη δεκαετία των ’90s είχε γίνει γνωστή ανάμεσα στις ομάδες ηλικιωμένων οι οποίοι ήθελαν να βρουν έναν διαφορετικό τρόπο να χαρούν στη ζωή.

Η γιόγκα γέλιου πραγματοποιείται συνήθως όταν υπάρχουν ομάδα ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να νιώσουν πιο ανάλαφροι και να βρουν λίγη χαρά. Έχοντας έναν βασικό trainer, η άσκηση ξεκινά με προσποητό γέλιο το οποίο στη συνέχεια γίνεται πραγματικό και αληθινό.

Με τη συγκεκριμένη άσκηση γέλιου έρχεται περισσότερο οξυγόνο στο σώμα μας και στον εγκέφαλο και σε συνδυασμό με αναπνοές βοηθάμε τον οργανισμό μας να νιώσει καλύτερα.

Με το προσποιητό γέλιο, ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να σκεφτεί ιδιαίτερα και δεν χρειάζεται να νιώσει άσχημα ότι πρέπει να γελάσει με κάτι το οποίο ίσως να μην είναι αστείο! Με λίγα λόγια δεν πιέζεται και αφήνει τις σκέψεις στην άκρη.

Μια συνεδρία ξεκινά συνήθως με τραγούδι, παλαμάκια και την κίνηση του σώματος για να μπορέσει κάποιος να “πετάξει”από πάνω του την οποιαδήποτε αναστολή και έπειτα αρχίζουν τα γέλια σε συνδυασμό με αναπνοές.

Είναι κάτι εναλλακτικό και ίσως βοηθήσει έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη να ξεδώσει!

Tσέκαρε και αυτά: