Ροδάκινα

Τα ροδάκινα Νάουσας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους οφείλονται στο μικροκλίμα του Βερμίου το οποίο είναι μία οροσειρά της Μακεδονίας και η οποία καταλαμβάνει τμήμα του νομού Ημαθίας, του νομού Κοζάνης και του νομού Πέλλας με την υψηλότερη κορυφή να βρίσκεται κοντά στη Νάουσα.

Οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, τα άφθονα νερά των πηγών και τα γόνιμα εδάφη δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για την παραγωγή ενός προϊόντος που υπερέχει ποιοτικά από τα άλλα του είδους του.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Τα ροδάκινα Νάουσας έχουν έντονο χρώμα με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα, μέγεθος από μέσο έως μεγάλο και αντοχή κατά την μεταφορά.

Αυτά τα χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας είναι που αναγνωρίζουν και αναζητούν οι καταναλωτές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις μεγάλες διεθνείς αγορές της Ευρώπης, της Ρωσίας, της Αραβικής Χερσονήσου (Αραβική Χερσόνησο) στις οποίες κατέχουν δεσπόζουσα θέση.

Η καλλιέργεια της ροδακινιάς στην περιοχή της Νάουσας έχει παράδοση πολλών ετών. Η συστηματική φύτευση οπωρώνων ροδακινιάς έγινε το 1927. Η πρώτη ποικιλία που καλλιεργήθηκε ήταν η ELBERTA που οριοθετεί τη συστηματικότητα της καλλιέργειας.

Η διάρκεια της παραγωγής μπορεί να καλύψει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ζήτησης ξεκινώντας από τέλη Μαίου έως και τέλη Οκτωβρίου.

Αποτελεί άριστη πηγή βιταμινών C και E, φωσφόρου, σιδήρου, ασβεστίου και φυτικών ινών, ενώ διαθέτει και αντιγηραντικές ιδιότητες χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό.

Τα ροδάκινα Νάουσας έχουν αναγνωριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης το 1998.

Τσέκαρε και αυτά:

Σχέσεις: Πώς να καταλάβεις ότι είσαι σε τοξική σχέση

Taylor Swift: Οι σχέσεις που σημάδεψαν την τραγουδίστρια