Ύπνος

Ο ύπνος είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στον οργανισμό μας και είναι μία από τις βασικές μας ανάγκες.

Για να είμαστε σωματικά και πνευματικά υγιείς, πρέπει να είμαστε ξεκούραστοι, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν διαταραχές ύπνου, αφού περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από κάποια, αλλά δεν έχουν αναζητήσει ειδική ιατρική συμβουλή και πολλοί κάνουν χρήση φαρμάκων.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Σημαντικό είναι να κοιμόμαστε 7 με 9 ώρες την ημέρα και υπάρχουν φυσικοί τρόποι που βοηθούν στην ποιότητα του ύπνου .

Χαμομήλι

Από την αρχαιότητα το χαμομήλι είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες, ενώ σύμφωνα με έρευνες μειώνει το άγχος, καταπραΰνει τα νεύρα σας και ανακουφίζει από την αϋπνία. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτη, γυναίκες που είχαν γεννήσει και δεν μπορούσαν να κοιμηθούν, παρουσίασαν μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης και βελτίωσαν τον ύπνο τους όταν έπιναν λίγο χαμομήλι τη νύχτα για 2 εβδομάδες. Παράλληλα, η καταπραϋντική δράση του είναι αισθητή και μόνο από τη μυρωδιά του.

Λεβάντα

Η λεβάντα έχει αντικαταθλιπτικές, καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες, που βοηθούν στην ποιότητα του ύπνου, ενώ σύμφωνα με μελέτες μπορεί να μειώσει το άγχος και να σταθεροποιήσει τη διάθεση.

Βαλεριάνα

Ένα πολύ συχνό βότανο που χρησιμοποιείται στις θεραπείες της αϋπνίας, της ανησυχίας και του άγχους σε ασθενείς είναι η βαλεριάνα, καθώς λειτουργεί σαν τα αγχολυτικά φάρμακα. Η βαλεριάνα στις ρίζες της περιέχει βαλεριανικό οξύ, το οποίο αναστέλλει τη διάσπαση του νευροδιαβιβαστή GABA, με αποτέλεσμα να βελτιώνει την ποιότητα ύπνου.

Λουλούδι του πάθους

Το λουλούδι του πάθους, ή αλλιώς passionflower, περιέχει φλαβονοειδή που επιφέρουν χαλάρωση, και βοηθούν στο άγχος και τον ύπνο.

Τσέκαρε και αυτά:

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Η αποκάλυψη για την απιστία σε σχέση της

Monday blues: Τι είναι και πώς να τα ξεπεράσεις