Σχέσεις

Σχέσεις: Λένε πως στην ζωή μας αναλογούν τρεις έρωτες, από τους οποίους μαθαίνουμε τον προσωπικό μας “ορισμό” για το τι είναι και τι δεν είναι η αγάπη.

Για πολλούς ανθρώπους το να ερωτεύεσαι είναι κάτι εύκολο, για άλλους κάτι δύσκολο και για άλλους κάτι που αποφεύγουν όπως ο “διάολος το λιβάνι”, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ελέγχεται.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μία θεωρία, κατά την οποία στην ζωή ενός ανθρώπου θα βιώσει τρεις διαφορετικούς έρωτες και ο καθένας έχει τον δικό του σκοπό.

Παιδικός – εφηβικός έρωτας

Για πολλούς, ο πρώτος έρωτας είναι από τα σχολικά χρόνια, τότε που μαθαίνεις τον εαυτό σου, αλλά και τις ερωτικές σχέσεις.

Λόγω του ότι δεν γνωρίζουμε πως είναι αυτό το συναίσθημα, εξιδανικεύουμε τον άνθρωπο ή την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Θεωρητικά αυτός ο έρωτας αντιπροσωπεύει το πώς η κοινωνία σου έχει μάθει τι είναι και πώς πρέπει να είναι μία σχέση, οπότε το βίωμα για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό.

Περίπλοκος έρωτας

Ο δεύτερος έρωτας που έρχεται στη ζωή ενός ανθρώπου είναι αυτός που σε ταρακουνάει και σε πληγώνει, με αποτέλεσμα να κάνει τον “κύκλο των θέλω” σου πιο στενό.

Σε αυτή τη σχέση – αγάπη γνωρίζεις το συναίσθημα του πόνου, από ψέματα, υποκρισία και λάθος συμπεριφορές, που δεν μας αναλογούν.

Συνήθως, σε μία τέτοια κατάσταση προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη σχέση μας με αυτόν τον άνθρωπο, ωστόσο το δράμα είναι αναπόφευκτο.

Σε αυτόν τον έρωτα, πάλι αδιαφορούμε για τα δικά μας συναισθήματα και σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να φτιάξουμε το γεγονός ότι αυτή η σχέση δεν λειτουργεί, παρά το να δούμε το οφθαλμοφανές, ότι αυτός ο άνθρωπος δεν μας ταιριάζει.

Ώριμος έρωτας

Όταν πλέον έχεις μάθει τι ζητάς από μία σχέση, έρχεται ο τρίτος έρωτας, κατά τον οποίο όλα γίνονται εντελώς αβίαστα, δηλαδή απλώς συμβαίνει.

Συνήθως είναι κάτι που δεν είχαμε σχεδιάσει κι έρχεται να μας ταρακουνήσει και μπορεί ακόμα να μην ταιριάζει με τον “ορισμό” που είχαμε θέσει μέχρι τότε.

Σε αυτόν τον έρωτα, απλά σε δέχονται όπως είσαι και αισθάνεσαι καλά με αυτό. Αυτό που μας μαθαίνει αυτός ο έρωτας είναι πως το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι ο εαυτός σου και πως οι αληθινές σχέσεις δεν χρειάζονται πίεση για να επιβιώσουν.

Σημειώνεται πως για κάθε άνθρωπο το βίωμα είναι διαφορετικό και ο κάθε έρωτας μπορεί να αντιπροσωπεύει κάτι ξεχωριστό για το κάθε άτομο.

Δεν υπάρχει στάνταρ χρονικό διάστημα για το πότε θα συμβεί και συμβαδίζει με την ωριμότητα που έχουμε για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Τσέκαρε και αυτά:

Ιρλανδία: Δεν έδωσαν μετάλλιο σε μαύρη αθλήτρια 

Γιώργος Αγγελόπουλος: Παντρεύτηκε με τη Δήμητρα Βαμβακούση